Foto’s Ethiopië

Timkat is een orthodox christelijk feest, dit duurt een drietal dagen. Het dopen van Jezus wordt gevierd. Er is dan een processie van de kerk naar de dichtsbijzijnde waterpartij waar het dopen gevierd word. Heel erg veel mensen lopen mee, het mooie daarvan is dat ik ongemerkt foto’s kon maken van vooral blije en dansende mensen (en één hele boze meneer). Ook wat andere foto’s van Hawassa.

Butajira is een plaats drie uur met de bus, hier woont een Nederlands gezin (beide werkzaam voor VSO) die ik heb opgezocht. Gewandeld op 2700 meter hoogte, heel ander Ethiopië dan Hawassa. Ik moet er nog een keer heen want er zat een vlek op mijn lens en de foto’s hebben daardoor een rare waas. Is niet erg om nog een keer heen te gaan.

Een aantal bezoeken Afrika heeft geleerd dat hier heel veel vogels zijn, Hawassa is hierop geen uitzondering. Van mooie wilde parkieten in mijn tuin, tot hele lelijke vogels op lantaarnpalen. Regelmatig heb ik vogels in huis, wonderbaarlijk genoeg weten die altijd weer de uitgang te vinden. Zelfs uilen heb ik hier gezien (in het donker, geen foto).

3 gedachten over “Foto’s Ethiopië”

 1. Ha Roland, heel leuk om je verhalen te lezen. Bijzondere foto’s! Je schrijft leuk en zo te lezen bevalt het je daar erg goed. Mooi avontuur!
  Groet, Petra

 2. Goedemorgen Roland,

  Hier ben ik jaloers op,wat een fantastische natuur,wat een prachtige mensen om te zien.
  Ik kan me voorstellen dat jij je hier thuis voelt.
  Veel succes met je baan.

  Hartelijke groet,

  cor ten napel

Plaats een reactie