Kampala

Woensdagmorgen, het is 9 uur en ik zit dit lekker in het zonnetje te tikken, dit was niet helemaal de bedoeling, ik zou vandaag van alles gaan doen maar ik heb geen internet toegang en ik kan niet in het computer lokaal komen. Volgens Jerome ( Directeur van de school) is iedereen hier altijd vroeg aan het werk, maar dat valt dus erg mee (gelukkig). Weet ik dat ik morgen niet weer om half 8 op hoef te staan omdat er werklui (mijn huis is nog niet helemaal af) aan het werk willen. Geeft me wel de tijd om te vertellen wat de afgelopen dagen allemaal al gebeurd is, dat is best veel namelijk.

Afrika is toch anders dan ik dacht, iedereen waarschuwde voor lang wachten, afspraken die niet zouden worden gekomen en dat ik veel bekijks zou trekken. Dat is allemaal niet waar. Ik ben nog nooit zo snel door de douanne gegaan als in Entebbe, ze keken amper naar het immigratie formulier wat ik niet geheel volgens de waarheid had ingevuld en vijf minuten later waren de koffers er al en voor ik goed en wel buiten was had Jerome me al gevonden en konden we met zijn dikke mercedes naar het Hotel.

Ondertussen zit ik niet meer in het zonnetje want iemand heeft geregeld dat ik het kantoor van de ICT manager aan het werk kon, ik heb nu internet verbinding, Wel jammer want het is vrij donker hok, maar ik heb een draadloos accesspoint meegenomen die ik zeer binnen kort zal hebben geinstalleerd.

Met Jerome naar het Sport Hotel in Kampala, deze heeft uitzicht op het nationale Nelson Mandela stadion en is ongeveer een uur rijden vanaf het vliegveld. Was een erg aparte trip naar het hotel, heel erg veel mensen op de weg die allemaal de vreemdste dingen op de meeste vreemde vervoermiddelen vervoeren en die zich geen van allen aan eventuele regels houden. Een zooitje dus, waar ik mij best wel in thuis voel.

Waar ik het idee had om na de reis erg rustig aan te doen ( Ik was echt wel erg moe) was dat toch niet helemaal de bedoeling. Het sport hotel heet natuurlijk niet voor niets zo en het was wel de bedoeling dat we voor het diner flink zouden zweten. Dat is wel gelukt,  niet alleen omdat we 25 minuten hard gelopen hebben, maar ook omdat daarna de sauna en het turks stoombad op het programma stonden. Super relaxed dat dan weer wel, het eten in het hotel was ook helemaal uitstekend. De kamer was groot, had een goede (stille) airco en erg vriendelijk personeel. Ik had me Afrika toch wat minder luxe voorgesteld.

Dinsdag morgen na een nacht bewusteloos te zijn geweest, zijn we eerst naar iemand van de school raad gereden, ik dacht dat we een afspraak hadden maar dat was niet het geval en de beste man was dan ook niet aanwezig. Daarna doorgereden naar het ministerie van onderwijs, ik had begrepen dat we daar ook een afspraak hadden maar ook hier was dat niet het geval en dus ook hier was niemand aanwezig. Nu schijnt het normaal te zijn om geen afspraken te maken en gewoon even langs te rijden om te kijken of iemand er is, in dit geval heb ik alleen veel van Kampala gezien, en dat vond ik helemaal niet erg.  

Wat wel echt moest gebeuren was een formulier ophalen om een lichaam te laten vervoeren. Eén van de leraren van de school in Lira is overleden, leraren worden regelmatig overgeplaatst naar andere scholen en deze leraar was net overgeplaats van Kichwamba naar Lira, als een leraar overlijd is de school verantwoordelijk voor de begrafenis, dit is de school in Lira maar het lichaam was nog in Kichwamba. Dat was dus lastig en er is hier een hele organisatie met een heleboel documenten voor nodig (ik heb al wel gezien dat ze dol op papier en stempels zijn hier). Maar dat is gelukt en we konden opweg naar Kichwamba in het westen.

Het eerste stukje tikwerk vanuit  Uganda, vandaag komt nog een stukje de reis en avond in Kichwamba, maar ik wil de blogs niet al te lang maken.

Ik heb drie categorien gemaakt:
– Uganda, over de reis en het land en dergelijke.
– Afstudeeropdracht, hier de voortgang van het project.
– Onzin, voor de momenten dat ik me verveel en ik niet nuttige informatie kwijt wil. 

Ik ga vanmiddag wat foto’s maken en die proberen te plaatsen, de internetverbinding is echter ergt traag en regelmatig uit de lucht, ik weet dus niet of dit werken gaat. Maar dat zien jullie vanzelf.

8 gedachten over “Kampala”

 1. ze keken amper naar het immigratie formulier wat ik niet geheel volgens de waarheid had ingevuld

  Hallo Roland!
  Kijk dit is nu geweldig, op zo’n grote afstand en toch dichtbij (+/- 20 cm toetsenbord afstand). Ik hoop dat de weblog lekker actueel blijft, hij staat in ieder geval in de favorieten! Vermaak je en ik blijf kijken en lezen

  gruesse

  JFK

 2. Hoi Roland,

  Tja, ik heb het afstuderen iets dichter bij huis gehouden, maar ik kan me voorstellen dat dit wel net zo of zelfs leuker is. Het lijkt me wel een heel avontuur.
  Succes en veel plezier in Oeganda en sterke met je afstuderen.

  Groeten uit Groningen

Reacties zijn gesloten.