Wat hebben we gedaan vandaag?

Vandaag lekker wat kunnen werken, samen met de ICT-Manager (systeembeheerder) het wireless netwerk wat ik al snel houtje touwtje aangelegd had officieel gemaakt en er een tweede accesspoint aan toegevoegd. Ook de bestaande server hebben we wat professioneler ingericht, deze server werd alleen gebruikt als internet gateway door Internet Connection Sharing van Microsoft te gebruiken. Dit hebben we vervangen door routing en remote access, een DHCP server en DNS service in te richten. Allemaal dingen waarvan hij wist dat het beter kon en wat hij al wilde doen maar het ontbrak hem aan een beetje aan lef. Nu kan hij wat gemakkelijker monitoren wat er gebeurd. 

Ook voorgesteld om een proxyserver te gaan gebruiken zodat we de internet verbinding iets kunnen ontlasten, dit is een 64kbit satelliet lijn en wel heel erg traag, zeker als je bedenkt dat er overdag soms 35 mensen tegelijk aan het internetten zijn. Kost zo’n langzame lijn nog 700 dollar per maand ook. Ik wel even uitzoeken of dit niet anders kan, het mobiele telefoonnetwerk (met gprs)  is hier uitstekend en in Nederland is mijn gprs verbinding op de telefoon al 128kbit, wat al twee keer zo snel is als hier. Dat moet hier op school dan ook kunnen (vind ik).

De ICT manager is een aardige vent die zeker wel wat weet, bezig met zijn MCSA en dat gaat hem gemakkelijk af. Samen hebben we ook een planning gemaakt over hoe we de komende maanden bezig gaan. Deze planning ligt ter goedkeuring bij de Principal, daarna kan deze ook richting Hanze en kunnen we officieel beginnen. Ze hebben hier allemaal leuke ideeën, het ontbreekt alleen heel erg aan materiaal en ik denk ook aan wat lef om die ideeën te gaan uitvoeren.

Plannen genoeg en werk zat, vanaf maandag gaan we hier dus allemaal leuke dingen doen.

Reacties zijn gesloten.