Een andere baan

Mocht je verbaasd zijn over deze mail, dat kan ik begrijpen. Ik ben mijn linkedin lijst bij langs gegaan en heb een heleboel email adressen toegevoegd. Stond je al in de lijst, dan is het lang geleden dat er voor het laatst iets op deze blog is geplaatst en anders ben je hier waarschijnlijk helemaal voor het eerst (mocht je geen prijs (meer) stellen op mails van deze site, rechtsonder je mail adres invullen en op unsubscribe klikken zou voldoende moeten zijn).

De reden dat ik deze blog weer nieuw leven in ga blazen is een nieuwe baan. Een baan op het Ministry of Community Development and Social Services in Lusaka, Zambia.

Bijzonder genoeg om weer wat over te gaan schrijven vind ik zelf. Het uiterlijk van het blog heb ik wat aangepast, ik ben nog niet helemaal blij met de kleuren maar aangezien ik overmorgen al vlieg denk ik niet dat ik nog tijd heb om het mooier te maken. Misschien als ik in Zambia wat tijd over heb, de Oeganda verhalen en foto’s blijven beschikbaar, die zullen vanzelf op de achtergrond verdwijnen. Nieuw is het tweet blok linksboven, in twitter heb ik nooit zo geloofd maar sinds ik een telefoon heb die het kan is het misschien toch wel handig. Ik verwacht minder te schrijven dan de laatste keer en dan is een tweet misschien handig om het thuisfront toch op de hoogte te houden (al zal ik onzin dingen als “lekker geslapen” en “alweer mooi weer” gewoon voor mezelf houden). Also, for my English friends, there is under every post a link to google translate.

Waarom naar Zambia, eigenlijk heel simpel. Het werken in Oeganda is zo goed bevallen dat sinds ik terug ben het werken in Nederland tegen valt. In Oeganda had ik een Nederlandse ontmoet die via VSO in Fort Portal werkte. Die naam heb ik onthouden en nadat ik zeker wist dat ik ontwikkelingswerk wilde gaan doen heb ik daar gesolliciteerd. Ik ben daar aangenomen en heb verschillende trainingen gehad. Via VSO ga ik nu werken als vrijwilliger op een ministerie in Zambia. Wat ik daar precies ga doen is me nog niet helemaal helder, maar het is in ieder geval IT gerelateerd. Vrijwilliger via VSO is niet helemaal vrijwillig, ik ga een vergoeding ontvangen waarmee ik meer verdien dan mijn directe collega’s (ongeveer 250 euro per maand). Voor woonruimte, verzekeringen e.d. hoef ik niet te zorgen dus de vergoeding zal voldoende zijn. De placement in Zambia is eerst voor zes maanden, het is wel de bedoeling dat ik langer ga. Daarom heb ik mijn huis en meubels verkocht, mijn baan opgezegd en woon vanaf volgende week officieel niet meer in Nederland. Ik heb er zin in en verwacht hier weer leuke verhalen te kunnen schrijven.

De aanpak van VSO spreekt mij erg aan, maar kijk zelf vooral op www.vso.nl om te kijken wat ze doen. Mocht je het met me eens zijn dat ze op een goede manier met ontwikkelingswerk bezig zijn dan zullen ze het zeer op prijs stellen als je donateur wordt.

Dan ook nog even terugkomen op Oeganda. Ik ben daar nog twee keer drie weken terug geweest, ik ben de Hanzehogeschool dankbaar voor deze mogelijkheden. Het project is sinds een paar weken afgesloten en is een succes geweest. Voor de mensen die in het verleden mijn blog volgenden:
Jerome Adutu (de principal van UTC Kichwamba) is momenteel in Nederland, hij studeert aan de Hanzehogeschool en is bezig zijn MBA te halen.
Annet (die ik per ongeluk ten huwelijk had gevraagd), daar gaat het redelijk mee. Ze werkt nog steeds op UTC Kichwamba, ze heeft een Hypofysetumor, goedaardig maar ze moet wel bestraald en geopereerd worden. Momenteel zit ze aan de medicijnen omdat bestralen niet kan. Dit heeft een goede reden, ze is zwanger en verwacht in december haar eerste kind.
Zed, Hillary en Joseph, de jongens die ik les heb mogen geven. Ze zijn klaar met school en zijn een IT bedrijfje gestart.
De sportspullen geschonken door IMN zijn nog steeds in gebruik.

Verder is er niet heel veel veranderd in het mooie Oeganda. Ik ga er vast nog wel eens heen maar eerst naar Zambia.

5 gedachten over “Een andere baan”

 1. Hi Roland,

  Het is je gelukt.

  Gefeliciteerd, zie uit naar vervolg blog’s
  Als je nog eens een “ballenactie” wil starten, hoor ik het wel, maar liefst pas volgend jaar.

  groet

  frits

 2. Hoi Roland,
  Blij dat je een goede reis hebt gehad.
  We wensen je een goede tijd in Zambia toe.
  Groetjes
  pa en ma

 3. Hallo Roland,

  Van mij een prettig verblijf gewenst en hou mij op de hoogte.

  vr.groet,

  cor ten napel

Reacties zijn gesloten.