Addis Abeba

lada

Uganda, Zambia, Nepal en nu Ethiopië. Ik ga weer een blog bijhouden, op verzoek maar ook omdat ik het leuk vind om te doen.

De meesten van jullie zullen weten dat ik voor VSO naar Ethiopië ga, gezien de e-mailadressen die nog in de lijst staan van vorige avonturen zal niet iedereen dat weten. Daarom een klein stukje geschiedenis.

Ruim twee jaar geleden ongepland terug gekomen uit Nepal, ik kon vrij snel bij MCH in Den Haag aan het werk en ik heb daar met plezier gewerkt en (vooral zomers) gewoond, dat laatste in Scheveningen. Maar het was duidelijk niet wat ik wilde. Ik wilde weer weg en dan vooral naar Afrika. Ik ben hier wel even mee bezig geweest en uiteindelijk weer terecht gekomen bij VSO. Aangezien ik VSO hoog heb zitten vind ik dat ook helemaal niet erg. Na de nodige trainingen afgelopen zondag geland in Addis Abeba. Dat was gelijk goed, het rook naar Oost Afrika (is toch anders dan zuidelijk Afrika) en ik voelde me gelijk thuis. Deze week in country training (veiligheid, financieel, telefoonnummer regelen, deze is +251 92 923 8151 e.d.) en kennismaken met de VSO staf. Als het goed is vertrek ik komend weekend naar mijn nieuwe woonplaats Hawassa. Ik heb foto’s gezien van het huis en ik kan daar niet anders dan blij van worden. In Hawassa ga ik ook werken, in het Hawassa University Referral Hospital. Als HMIS advisor. dit staat voor Hospital Management Information System. Wat het precies gaat inhouden zal ik pas weten als ik er ben. Het project is al even bezig, ik ga er van uit dat ik iemand anders werk ga overnemen.

Nu dus in Addis Abeba, een stad met drie miljoen inwoners en vele culturen doordat Ethiopiërs vanuit het hele land hier naar toekomen. Ethiopië is net zo groot als Frankrijk en Spanje bij elkaar en de mensen uit het noorden zien er toch heel anders uit (Arabisch) dan de zuiderlingen. Verder valt er nu niet heel veel meer over te zeggen dan dat het een tikkie chaotisch is, dat vinden ze hier maar als je ooit in Kampala bent geweest is elke andere stad de rust zelve. Mooi is het hier niet, alles is één grote bouwput en wat af is lijkt lukraak te zijn neergezet. Door al die bouwwerkzaamheden is ook erg stoffig, een geluk voor de schoenpoetsers op straat, zijn er heel veel van en ze hebben ook allemaal werk. Schoenen blijven hier niet lang schoon (schoenen zijn hier sowieso belangrijk, sportschoenen zijn populair, zijn ook altijd schoon en worden ook gedragen onder een pak) en dan kun je deze op elke straat hoek schoon laten maken. De mensen zijn vriendelijk en het is relatief veilig om rond te wandelen in de stad.

Een kort begin, eenmaal aan het werk en in Hawassa zal er meer tekst komen en ook foto’s.

Ik heb een heel aantal mensen toegevoegd aan de email lijst, wil je dit niet je kun je helemaal onderaan afmelden. Ben ik iemand vergeten, aanmelden kan daar ook.

7 gedachten over “Addis Abeba”

 1. Ha Roland,
  Erg leuk om nu al iets van je te horen.
  Het klinkt alsof je weer op de juiste plaats bent. Geniet ervan en ik verheug me op je volgende mail.
  Xx Nienke

 2. Yeah! Fijn dat je een blog bijhoudt! Succes daar en ik lees wel weer wat je allemaal mee maakt!

  Groetjes Sandra

 3. Zo leuk om weer je blogs te ontvangen en fijn te lezen dat je je alweer meteen thuis voelt! Ik wens je een goede eerste week en fijne reis naar jouw nieuwe woonplaats! Keep us updated :-)

 4. Hi Roland,
  Spannend zo’n start!
  Kijk je nog even of er goede fietspaden zijn?
  We keep in touch,
  Marcello

 5. Hoi Roland,

  Leuk dat je blog in de lucht is!
  Interessant om te lezen hoe je er in Ethïopië bij zit en hoe het leven daar gaat.
  Je hebt al het nodig meegemaakt :-)

  Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen en foto’s.
  Succes met je nieuwe baan!
  Groetjes Joyce

Reacties zijn gesloten.